En toen was het zover…

… mijn water brak…

Na een hele dag zorgen maken over het feit dat ik natuurlijk wou bevallen… brak op zondagavond plots mijn water. Het was echt het breken van de dam bij mij! Vond het vooral grappig omdat dit echt teken was van YES bij mij gaat het spontaan komen.

Toen schoot de stress level even omhoog. Damn het gaat hier gaan gebeuren! Mams en paps gebeld om de hondjes te komen halen, alle zakken gepakt, 4 keer een andere broek aan want dat water bleef precies maar breken en hup de auto in naar het ziekenhuis!

Ginds aangekomen en na eerste check-ups alles in orde; de arbeid gaat beginnen. Ik kreeg inwendig een monitor aangebracht dat zich op m’n dochter haar hoofd vasthield want op de buik monitoren was lastig bij mij.

De eerste weën begonnen en ik kon ze vrij goed wegpuffen… Af en toe kwamen ze eens checken hoeveel opening ik al had; na een aantal uren was dit nog maar rond de 4cm.

Zondag 6u ‘s morgens. De weëen komen vaker en worden steeds pijnlijker. Ik zit bijna op de rand van wat ik aankan. Vroedvrouw komt nog eens checken en nog steeds maar 5cm maar de baarmoederhals is al weker aan het worden… Ze vragen of het oké is om met weëenopwekkers te starten? Ik stem toe maar enkel als ik epidurale krijg. Hevigere weëen ga ik niet lang meer volhouden zonder pijnbestrijding.

Iets later komt de anesthesist voor de ruggenprik. Heel stressy moment aangezien ik vanaf de eerste weëen die ik had constant bibberde als gek. Maar de vroedvrouw had vertrouwen in me. Goed voorover hangen en stil zijn. Je voelt het wel dat ze hem steken maar tegenover een pittige weee is dit niks.

Half uurtje later lig ik rustig in bed wat te soezen terwijl ze af en toe de weëenopwekkers komen opdrijven. De baarmoederhals is wel week en ingekort maar de centimeters blijven wat uit.

Plots ziet de vroedvrouw dat mijn infuus van de weëenopwekkers niet goed aangesloten is. Ik heb dus die centimeters en verweking helemaal zelf heb gedaan. Ze verontschuldigen zich uitgebreid en starten het infuus op zoals het hoort. Om de 10 à 15 minuten komen ze deze verhogen.

Na een tijdje begin ik terug dingen te voelen in mijn buik; hmm is dit normaal? Is mijn epidurale al aan het uitwerken? Telkens ze de weëenopwekkers komen verhogen, krijg ik een boost van mijn epidurale. Maar mijn pijn word erger en erger…

Tegen 9u ‘s morgens kan ik het niet meer aan. Ik brul, huil,… Dit is niet wat ik wou. Ik wou een epidurale zodat ik dit niet hoefde te voelen. HELP!!

Wisseling van de vroedvrouwen gaf me eentje die heel bezorgd was en zei dit kan niet dat jij zoveel pijn voelt met de epidurale. Ze roept er de anesthesist bij om te kijken of mijn prik wel goed zit want zelfs met de boosters gaat er niks van mijn pijn vanaf.

De prik zit goed… Anesthesist zegt dat ze te snel met de weëenopwekkers gegaan zijn en dat mijn epidurale dit niet kan bijhouden. Hij geeft me nog een hogere dosis maar het mag niet baten..

Ik roep. Ik huil. Ik gil.

 

Dan de verlossende woorden van de vroedvrouw. Je hebt 10 cm en de hals is helemaal ingekort en verweekt. We gaan eraan beginnen!

Bed ombouwen. Benen in de beugels. Gyneacoloog in de ruimte. We gaan ervoor.

Elke weee persen. Wat is dit zwaar! Adem ik wel goed? Waarom duurt dit zo lang? Iedereen zegt goed bezig, ze komt. Maar het duurt me te lang, ik ben zo moe.

Na 50 minuten persen beslissen ze dat ons meisje wat hulp gaat krijgen van de zuignap. Ze is er bijna maar ik heb de kracht niet meer. Nog 1 weëe en ze gaan zuigen…

Dan plots die verlichting en opluchting. Daar is ze! Daar is ons meisje. Eindelijk ben ik klaar! Tranen tranen tranen. Wat is ze mooi! Wat is ze perfect!

 

IMG_2932

Kinderarts geeft haar een apgar score van 9! Top meid!

Louise Vermeiren is geboren!

13 november 2017

49,5cm

3310 kg

PERFECT

 

Hans; de man van mijn leven.. BEDANKT! Dankzij jou heb ik dit kunnen doorstaan. Sorry dat ik je hand zo plat genepen heb. Je bent mijn held; ik zie je zo enorm graag! Je word de beste papa van de hele wereld! ❤

 

Advertisements

2 thoughts on “En toen was het zover…

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: