De eerste weken met Louise…

Vandaag is onze kleine meid al 4 weken bij ons… Vier weken die heel snel zijn gegaan maar ook heel traag. Maar vooral enorm intens! 

Niets kan je voorbereiden op je eerste baby! Alles wat je gelezen hebt, alles wat je gehoord hebt, alle tips die je kreeg… betekenen niets eens je met dat kleine bundeltje thuis komt. 

De eerste dagen waren er tranen. Constant stress. Constant bezorgd. Constant in paniek. 

Ik weet een moment ‘s morgens in de eerste week. Ze had vaak alles ondergeplast of voeding teruggegeven en al haar kleren waren op. Al het eten in huis was op. Wij waren op. We wisten niet meer wat doen. De borstvoeding liep niet lekker en waren zo onzeker. Ik huilde en huilde. Wat is dit zwaar!

Gelukkig konden we onze lieve vroedvrouw bellen en binnen het kwartier stond ze er. Veel sussende woorden, hulpmiddeltjes en we konden er weer tegenaan. Volgend telefoontje naar mijn ouders met de vraag van help ons! Ga naar de winkel voor eten en meer kleertjes… 

Wijze raad die ik toevoeg… 

Neem een vroedvrouw bij je eerste kleintje, die geven je zo een goed gevoel en geen enkele vraag is te stom voor hen.

Laat je familie helpen. Hoeveel deugd dat zij en wij ervan hadden dat ze een wasje konden doen, wat boodschappen halen of koken. En je kan het echt wel gebruiken. 

Na een 2 a 3 tal weken is het voor ons beginnen beteren. Ik stopte met hulp van de vroedvrouw met borstvoeding en begon met flesvoeding. Toch een hevige stap ook… ik wilde er vanaf want voelde me er echt niet goed bij en het lukte allemaal niet. Maar langs de andere kant wilde ik het toch blijven proberen met het gedacht dat dat het beste voor haar was…

Ik heb eruit geleerd dat je moet doen wat voor jou goed voelt. En nu is ons Louise volledig op flesvoeding en dat voelt goed voor mij. Laat niemand die keuze voor jou maken of een mening opdringen. Het is jou lichaam en baby en jij voelt wat het beste is. 

Naast al die angst en onzekerheid komt er ook een grote hoeveelheid liefde vrij.

Hoe graag kun je dat klein meisje wel niet zien?! Ik ben dol op haar! Ik trek duizenden foto’s. Ze heeft een heel speciaal plekje in mijn hart veroverd. En dit deed ze bij velen.. 

In het begin dachten we ook dat we nooit het huis zouden buiten gaan. Nooit zelf koken. Nooit zelf boodschappen doen. Vroegen ons echt af hoe al die mensen dat doen?!

Maar zie ons nu… 

Lekker gaan kerstshoppen in Wijnegem

Lekker gaan wandelen in het centrum. Op bezoek bij moemoe en vovo. Op bezoek bij neefje Thomas. En nog zoveel meer…

Het went allemaal en het word elke dag beter. We hebben inmiddels een ritme gevonden. 

Ik ben een mama. Hans is een papa. Louise is onze perfecte kleine meid.

Klaar voor alle avonturen dat we samen gaan beleven ❤

Kusje, Evy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: