Mama ging terug werken.

Dit was de laatste foto van de laatste avond van mijn ouderschapsverlof. De volgende dag zou ik opstaan en voor het eerst mijn dochter een hele dag achter laten.

Gelukkig heb ik een schat van een ventje want hij nam vrij op mijn eerste werkdag zodat Louise gezellig bij hem thuis kon blijven. Die dag moest ik gewoon haar missen, nog niet stressen over creche enz.

Ik huilde toen ik ze aan Hans gaf. En ik huilde in de auto. Maar we overleefden de eerste dag redelijk. Papa stuurde best veel foto’s door.

Maar toen was daar de eerste creche dag! Mannekes, wat heb ik toen slecht geslapen… duizend dingen spoken er door je hoofd.

Zal ze wel slapen? Zullen ze er goed voor zorgen? Gaat ze heel de dag huilen? Eet ze goed? Is ze gelukkig? Denkt ze dat ik haar achterlaat?

Toen ik Louise aan de creche afgaf en de deur achter me dichttrok… brak mijn hart echt in twee. Ik heb zo hard gejankt in de auto naar het werk. In de auto speelde plots ook ineens het vliegerlied dat ik altijd al zingend en dansend voor Louise doe… en maar janken.

Die werkdag kroop voorbij. Heel de dag stond mijn molen niet stil. Mijn hart deed echt pijn. Elke pauze rolden er wel wat tranen…

Toen was het eindelijk 18u, racen naar de creche!! Dan die ontlading. Ze doet het goed. Lekker gegeten, heerlijk geslapen, veel gespeeld. Oef!

En nu?

Nu ben ik 3 weken verder en stiekem geniet ik er wel van om terug te kunnen werken.

Overdag kan ik volledig Evy zijn. Doen waar ik goed in ben. Sociale contacten leggen.

En savonds is het dubbel zo fijn thuiskomen. Louise schenkt me altijd de grootste glimlach en kreetjes als ze me ziet en dan smelt ik vanbinnen weer een beetje meer…

We doen dat wel goed als gezinnetje. Taken geraken verdeeld. Eten op tafel. Proper kleren. Honden uitlaten. Louise en mama op tijd bij creche en werk. Ons huishouden draait.

Mede dankzij mn fantastisch ventje en mijn geweldige kleine meid. Wij drieën zijn een top team!

Dus aan alle mama’s die binnenkort weer werken gaan…

Huil maar eens lekker want het is hartverscheurend om van je kind gescheiden te zijn maar weet dat dit betert. Dat je jezelf weer terugvind naast het mama zijn. Komt allemaal goed.

Dikke kus,

Evy en Louise 😘

Advertisements

One thought on “Mama ging terug werken.

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: